2013. október 14., hétfő

Falikép gyorsan, egyszerűen, saját kezűleg


Az ötlet INNEN származik.
Ma kb. mindennel együtt egy negyed óra alatt összedobtam. Kell hozzá: előkészített festővászon (valamelyik német élelmiszerdiszkontban vettem, úgy emlékszem a Lidl-ben, de lehet, hogy az Aldi volt, de hobbi boltban is biztosan van), vízfesték (nálunk Faber Castell), vastag, széles ecset (4-essel nem fog menni...), átlátszó ragasztó (nálunk Pritt), konyhasó. Utólag pedig hozzá raknék egy spricnis flakont vízzel megtöltve, ugyanis azzal kezdeném, miután a gombfestéket kicsit feláztattam, hogy bespriccelem a vásznat vízzel. Megfestettem, majd nyomtam rá ragasztót és szórtam rá sót. Most szárad. Ha kikerül a falra, azt is dokumentálom, és közzé teszem ezt a bejegyzést.
A falon :)

4 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az ötlet, csak nem egészen értem hogy kell csinálni... Szóval, ha megfestettük, utána mit tudok a ragasztóval és mit a sóval elérni? Gondolom a ragasztópöttyök lesznek a szép pacák, és a só? azzal is valami mintát kéne szórni?
    Néztem az angol oldalt is, de hát nem egészen értem, gyér angol tudásomnak köszönhetően...

    VálaszTörlés
  2. A ragasztó foltokat okoz és kicsit ott széttolja a festéket, a só meg összehúzza a festéket, körülötte erősebbek lesznek a színek és a só később csillogni is fog. A második képen a jobb alsó sarokban látható pár sötétebb pötty, na ott van só. Ha mondjuk írni szeretnél, akkor azt a ragasztóval próbáld elérni (bár ez függ attól, hogy mennyire lehet egyenletesen nyomni a ragasztót).
    A lényeg a ragasztónál és a sónál is, hogy még nedves legyen a kép! Ez vastagabb papírnál is működik (pl. műszaki rajzlap, akvarell papír). Ott szivaccsal kell bevizezni a lap két oldalát (nem szabad sokszor húzogatni a lapon a szivacsot és az ecsetet, mert az szétszedi a papírt), majd rásimítani műanyag alátétre, utána akár önteni is lehet rá a festéket, vagy ecsettel felvinni és utána rögtön ragasztózni, sóval szórni.

    VálaszTörlés
  3. Sok jó ötletet találtam a blogon, köszönöm :) Ez is milyen kreatív és mutatós!

    VálaszTörlés
  4. Örülök neki! Remélem ki is próbálsz párat! ;)

    VálaszTörlés