2013. október 28., hétfő

Alma hét - 1. nap

Amióta ovis a két nagyobb gyermekünk, betegség vagy szünet esetén, mikor itthon vannak, mindig azt kérdezik, hogy: Anya! Ma mit csinálunk? Mit barkácsolunk? Így az őszi szünetre készültem. ;)
Iskolásat játszunk minden nap. Első óra: rövid bibliatanulmányozás. ENNEK a könyvnek az első heti témáját vesszük végig. Utána lazítás, "tízórai" (ma alma). Második óra pedig az ALMA témakörben folyik, iskola előkészítős feladatokkal és barkácsolással. Minden nap dokumentálni fogom, hogy mit csináltunk és igyekszem fel is rakni ide. Ma ehhez megkaptak egy-egy kész lapbookot. Általában nem így szoktuk, hanem először elkészítjük az összes részét (feladatokat) és utána állítjuk össze lapbookká. Most azonban azt szerettem volna, ha amolyan ajándék féleként kapják a hét elején. Igazándiból így jobban is tudunk haladni, mert nem megy el sok idő a vágásra ragasztásra, ami egyébként hasznos, és most se mellőzzük teljesen, de a hét célja nem ennek a két dolognak a gyakorlása.
Két anyagot használtam forrásnak, az egyik Virág A, MINT ALMA anyaga, a másik pedig Cassie APPLE anyaga.
Ilyenek voltak a lapbookok eredeti állapotukban (sárga a kisfiamé, piros a kislányomé lett):
Előlap
Belső rész
Plussz feladatok
Előlap
Belső rész
Plussz feladatok
 További képeket mutatok a mai munkáról. Először az előlapot díszítettük ki ujjnyomdázással (ez volt egyben a mai barkácsolás).
Munka közben
Elkészült előlap
Munka közben
Majdnem kész előlap
Közben a kisebbik lányom is alkotott, hisz Ő sem akart kimaradni semmi jóból:

Második feladat volt, hogy az írás előkészítő feladatlapokat genothermbe raktuk és szárazon letörölhető táblafilccel átírták (majd letöröltük). Minden napra jut majd 1-1 ilyen lap.

Harmadik feladatunk pedig a számlálás volt. Fiam egy számlálós almás könyvet csinált, ahol mindig annyi almát kellett a fára nyomdázni, ahány mellé volt írva (lapozásonként jutunk újabb számhoz (növekvő sorrendben):

Nagylányom pedig az almamagok számához illesztette a számképet egy leporellón:

Gyorsan eltelt a délelőtt és főként hasznosan. Alig győztem utána gyorsan ebédet főzni. :)
Holnap folytatjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése