2013. október 29., kedd

Alma hét - 2. nap

Tegnap este nagylányom belázasodott, a kicsinek meg megfájdult a füle. Így első utunk a Fülészetre vezetett, mert reggel is fájt a fülecske. Nagylány most jól van... de délután elmegyünk a doktor nénihez, mert már legalább egy hete betegek mindhárman. (Most már mi is a férjemmel...)
Ennek ellenére ma is játszottunk iskolásat. A kézműveskedés ma almás túró készítése lett volna, de idő hiányában alma volt tízóraira. Bibliatanulmányozással és imával kezdtünk, majd jöhetett az Alma lapbook. Már látom, hogy miért nem jó ez az előre elkészített lapbook. Nehéz így hozzáférni a feladatokhoz. Legközelebb nem készítem el teljesen készre, csak azon részeit, ahol ez nem okoz gondot (pl. előlap).
Elsőkén írás előkészítő feladatlapot írtak át:

Utána színezés következett megnevezett szín után:
Kisfiam munka közben
Nagylányom munka közben
Elkészült a színezés
Kisfiam végül az almákkal nagyságuk szerint játszott. Először csökkenő sorba rakta őket:
Utána a kisebb-nagyobb fogalma szerint rakosgatott:
Végül bekapcsoltuk a téri orientációt is (jobbra-balra, felette-alatta-mellette-közötte) és kombinált utasításokat követve tette le a kártyákat:

Közben nagylányom számkártyákon dolgozott. A megszámlált alakzatoknak megfelelő számképet kellett kiszíneznie (nem sorrendben jöttek a kártyák és volt közte becsapós is):

Végül egy bónusz kép, hiszen a kislányom szintén odatelepült mellénk és lám-lám Ő sem unatkozott:

2 megjegyzés:

  1. Köszi! De remélem nem az jön le a bejegyzésekből, hogy ÉN milyen nagyszerű vagyok! Nem ez a célom... Szeretnék tippet adni otthoni elfoglaltsághoz ovis korú gyerekeknek. A két linkről könnyen letölthetőek a feladatok. ;)

    VálaszTörlés